0,00
0
0
Subtotal: 0,00
Geen producten in je winkelmand

Retourvoorwaarden

Het kan voorkomen dat een door u besteld product om wat voor reden dan ook niet aan uw wens voldoet. U heeft dan het recht dit product retour te sturen. Hieronder vindt u de instructie hoe u dit doet en welk voorwaarden hieraan verbonden zijn. Zie ook artikel 8 uit onze Algemene Voorwaarden.

Voorwaarden van retourneren

 1. Het retour sturen van producten volgens het wettelijke herroepingsrecht kan alleen indien Klant een natuurlijk persoon is die niet handelt in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf.
 2. Klant heeft het recht de op afstand gesloten Overeenkomst met KlauterKabouter binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van het product, zonder opgave van redenen, kosteloos te ontbinden. Klant heeft na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen.
 3. Binnen de 14 dagen herroepingstermijn zal Klant zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Klant zal de verpakking slechts openen en het product slechts gebruiken voor zover dit nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van producten na te gaan. Let goed op de volgende aanvullende voorwaarden:
  Onderstaande oorzaken zijn waarde verminderend en kunnen een verminderde teruggave tot gevolg hebben:
  – producten in seals en/of blisterverpakking die geopend (geweest) zijn
  – producten die gemonteerd (geweest) zijn
  – producten die op een ondergrond gestaan hebben die sporen achterlaat (gras, zand etc)
  – producten die niet in of zonder de originele verpakking geretourneerd worden of met stickers en/of teksten op de verpakking. Gebruik indien nodig pakpapier of een omdoos
  – incomplete retourzendingen
  – producten die zonder bijgevoegde accessoires, montagematerialen en handleidingen geretourneerd worden.
 4. Voordat klant producten retour stuurt neemt klant eerst contact op met de klantenservice van KlauterKabouter via info@klauterkabouter.nl of 0318 418 653. Klant kan hierbij aangeven of klant een vervangend product wil ontvangen (indien beschikbaar en ter beoordeling van KlauterKabouter). Van sets kan dan alleen het defecte deel geretourneerd worden.

Uitgezonderd van retour

 1. Zakelijke Klanten komt geen herroepingsrecht toe, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen.
 2. Producten die door KlauterKabouter(en/of toeleveranciers) tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument (bijvoorbeeld maar niet beperkt tot een specifieke maatvoering bij alle Douglas speeltoestellen, Bluerabbit speeltoestellen en Treehouse speelhuizen).

Kosten retour en terugbetaling vooruit betaalde bedragen

 1. De rechtstreekse kosten voor de retourzending (verzendkosten) komen voor rekening van Klant. Klant dient derhalve zelf de retourkosten te dragen, ook als het retourproduct bij u opgehaald wordt. Reken op vanaf €7,25 voor een klein PostNL pakket en € 13,50 voor een groot PostNL pakket. Voor bijvoorbeeld grote speeltoestellen en speelhuizen etc rekent u op vanaf € 85,- tot € 250,-.
 2. Reeds door Klant (vooruit) betaalde bedragen zullen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de Overeenkomst worden terugbetaald aan Klant. Wanneer wij het product voor u retour halen worden de kosten hiervan met de terugbetaling verrekend.
 3. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kan deze waardevermindering van het product aan klant doorberekend worden. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Product ruilen?
Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met info@klauterkabouter.nl. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product. Eventuele bijbetaling kan via een betaallink worden geregeld.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen. Voor reeds verstuurde pakketten is dit meestal niet mogelijk.

De tip van KlauterKabouter: bewaar de verpakking minimaal de 14 dagen van de retourtermijn.
Met het direct weggooien van de verpakking (of delen daarvan) gooi je mogelijk ook je retourrecht weg. Wij mogen incomplete producten weigeren. En anders minimaal het waardeverlies in rekening brengen. Daarnaast is retouren in de originele verpakking wel zo makkelijk.

Producten kunnen geretourneerd worden aan:
KlauterKabouter.nl
t.a.v. retourdesk
Keijenbergseweg 37
6705BP Wageningen

Voor bepaalde producten kan een ander retouradres gelden, wel altijd binnen Nederland. Contact voor het retourneren is altijd noodzakelijk. Voor verkeerd geretourneerde producten wordt extra kosten in rekening gebracht.

Voor het retourneren van producten kunt u ons retourformulier op de website gebruiken.

V1.7 140122F

×

Powered by WhatsApp Chat

× Kan ik u helpen?